Luukku 7: Joululahjaideoita kotileipureille

Minulle joulussa on kyse antamisesta. Jo syksyn partaalla ryhdyn suunnittelemaan joululahjoja läheisimmille sukulaisilleni ja ystävilleni. Teen niin pääasiassa siksi että rakastan joululahjojen antamista, mutta myös siksi että olen todella huono keksimään lahjaideoita. Loppujen lopuksi lahjojen ostaminen jää  lähes aina viime tinkaan. 

Siispä tässä tulee nyt muutama toimivaksi todettu joululahjavinkki kotileipureille ja -kokeille. Toivottavasti siitä on hyötyä teille kaikille, jotka haluatte yllättää jonkun käytännöllisellä ja halutulla lahjalla. Löytyykö sinun toiveesi listalta?


Pastakoneella sekä pastat että karjalanpiirakoiden kuoret valmistuvat nopeasti ja helposti. Säädettävän mankelin avulla haluttu paksuus voidaan määritellä tarkasti. Perusosaan voi halutessaan liittää esimerkiksi erillisen ravioli-lisäosan tai leikkuriosia, mutta jo pelkällä pastamankelilla voi tehdä monenlaista italialaistyylistä tuorepastaa tagliatellestä farfalleihin.

Kenelle: Gourmet-kokeille, jotka haluavat tehdä terveellisen ja maistuvan ruoan itse alusta asti.
Hinta: Kokkiman.fi, Imperia pastakoneen perusosa, pastamankeli 33,90 €
Vinkki: Pakkaa pastakoneen mukaan herkut italialaiseen iltaan: pullo hyvää viiniä, itse tehtyä pestoa ja vaikkapa italialainen keittokirja.


Ruoka- tai leivontalehden tilaus tuo iloa ja inspiraatiota pitkään. Glorian ruoka&viini käsittelee laajasti ruoka-aiheita, tarjoaa ajattomia ja ajankohtaisia reseptejä sekä innostaa kokeilemaan uutta.

Maku-lehti on oma kestosuosikkini, josta löytyy enemmän myös arkeen sopivia reseptejä. Plussaa ajankohtaisista resepteistä.

Kenelle: Sekä aloittelijoille että ammattilaisikokeille, jotka haluavat saada testattuja reseptejä, lukea ajankohtaisia juttuja ruoasta ja viinistä sekä inspiroitua taitaen otetuista valokuvista ja ruoan kauneudesta. Ihmisille, joilla on jo kaikkea!

Hinta: Glorian ruoka&viini, 5kk 29,90 €. Lehtitilauksen mukana saat Fiskarsin keittiövälinesetin (arvo yht. 12€), Marimekon uunikintaat (arvo yht. 25€) tai Fiskarsin salaatinottimet (arvo 12,40€).


Maku, 8 nroa 34,14 € (norm. 56,90 €). Lehtitilauksen mukana saat laadukkaan juustolautasen ja -veitsen (arvo 42 €).
Kunnon kokki tarvitsee kunnolliset kokkiveitset. Ikean 365+ Gnistra -kokkiveitsillä on 15 vuoden takuu. Tyylikkäästä ja edullisesta valikoimasta löytyy veitsi jokaiseen tilanteeseen: kiinalaisella veitsellä pilkot helposti sekä kasvikset että lihan, ja vihannesveitsellä suurenkin määrän kasviksia nopeasti ilmavien lovien vuoksi. Parhaat opiskelijabudjettiin sopivat veitset, joita olen koskaan kokeillut!

Kenelle: Jokaiselle kotikokille. 
Hinta: 5,99-9,99 € / kpl.
Vinkki: Anna lahjaksi laadukas veitsisetti yhdessä puisen leikkuulaudan kanssa. 
Paistolämpömittarin avulla lahjan saaja voi kehittyä itse tehtyjen karkkien mestariksi. Digitaalisen paistolämpömittarin avulla voidaan valvoa ruoan lämpötilaa uunissa ja esim. nesteen lämpötilaa kattilassa. Jos haluat sokeriliemestä sopivan lämpöistä, voi tähän mittariin asettaa hälytyksen, kun sopiva astemäärä täyttyy. Pitkä johto. Minulla on ollut tämä käytössä jo monta vuotta, ja hyvin on pelittänyt. Erityistä plussaa "hakasesta" jonka avulla tämän saa kiinnitettyä halutulle korkeudelle kattilaan. 

Kenelle: Intohimoiselle karkkimestarille tai vasta-alkajalle.
Hinta: 26,50 € 
Vinkki: Anna paistolämpömittarin lisäksi lahjaksi vaikkapa karkintekijän käsikirja, joku muu karkkikirja tai karkinteossa tarvittavia välineitä, kuten tikkaritikkuja, karkkirouheita, suklaata... 
Jokaisella leipurilla tulee olla hyvä pursotinsarja. Parhaat pursottimet ovat ruostumatonta terästä ja tarpeeksi suuria. Tähän Clas Ohlsonin settiin kuuluu seitsemän erilaista suutinta ja pursotinpussi pakattuna kauniiseen rasiaan. 

Kenelle: Eikö tämä ole itsestäänselvyys? Jokaisella leipurilla on oikeus kunnollisiin pursotusteriin!
Hinta: 13,50 €


Pakkaa kassiin tai laatikkoon herkkuja ja leivontavälineitä teeman mukaan. Lisävinkkejä otetaan mielellään vastaan!

Juustokassi: Erilaisia juustoja, suolakeksejä, hilloja ja marmeladeja, sekä halutessasi juustoveitsi ja pieni leikkuulauta. 
Luomukassi: Erilaisia luomutuotteita.
Joulukassi: Kaikkea jouluun kuuluvaa, kuten itse tehtyjä pipareita, suklaatryffeleitä, puolukkaglögiä, dajmia, itse tehtyä sinappia, hilloja, marmeladeja, torttuja...
Italia-kassi: Pullo hyvää viiniä, paketti erikoista pastaa, pestoa ja tomaattikastiketta, tuoretta basilikaa...
Miehen herkkukori: Olutta, erikoisia leikkeleitä, suolapähkinöitä, suklaata, salamitankoja...
Juomakassi: Erilaisia oluita, siidereitä, viinejä, glögiä, joulukahvia- ja teetä, erikoismehua
Suklaakassi: Erilaisia suklaita eri muodoissa
Maustekassi: Erilaisia jouluisia mausteita ja muita erikoisuuksia

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 
Suussasulavaa rakkautta © 2010 | Designed by Chica Blogger | Back to top