Luukku 10: Punaviinissä haudutetut omenat ja kanelijäätelö

Tässäpä jouluinen herkku, joka ei juuri esittelyä kaipaa. Vai voiko joku muka väittää, ettei punaviinissä haudutetut omenat ja kanelijäätelö kuulosta hyvältä? Harmi vaan kun pimeässä otettu kuva ei anna oikeutta tälle täyteläiselle ja mauiltaan jouluiselle herkulle!

Punaviinissä haudutetut omenat
2-4 annosta

1 dl punaviiniä
1 kanelitanko
1 dl sokeria
2 isoa omenaa
vaniljajäätelöä

Kanelijäätelö

4 munankeltuaista
1/2 l kahvikermaa
100 g sokeria
1 kanelitanko

Valmista kanelijäätelö. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Kiehauta kerma halkaistun kanelitangon kanssa. Sekoita kuuma kerma ripeästi munavaahtoon ja lämmitä seosta vesihauteessa koko ajan sekoittaen. Kasta lusikka kastikkeeseen, nosta se pois ja puhalla sen kuperalle puolelle. Jos kastike poimuttuu, se on valmista. Jäähdytä massa vatkaamalla sitä kylmähauteessa ja kaada jäädytysasitaan. Pane astia vuorokaudeksi pakastimeen ja sekoita usein. Voit tehdä jäätelön myös jäätelökoneella. 

Kuumenna viini kiehuvaksi sokerin ja kanelitangon kera. Keitä, kunnes neste on vähentynyt puoleen. Kuori omenat ja leikkaa viipaleiksi. Keitä omenapaloja viinissä 10-12 minuuttia. Anna omenoiden jäähtyä liemessä ja tarjoile kanelijäätelön kera. Omenapallot säilyvät jääkaapissa 3-4 päivää.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 
Suussasulavaa rakkautta © 2010 | Designed by Chica Blogger | Back to top