Itse tehty kookosmaito

Itse tehty kookosmaito on terveellinen ja edullinen vaihtoehto tavalliselle maidolle tai kaupan tölkkikookosmaidolle. Helppotekoista kookosmaitoa voi käyttää esimerkiksi smoothieissa, virkistävänä janojuomana, leivonnassa sekä herkullisissa resepteissä, kuten tässä itämaisessa linssikeitossa.

Koostumukseltaan itse tehty kookosmaito on kaupan tölkkikermaa pikkaisen kevyempää ja ohuempaa. Tänään valmistin päivälliseksi herkullista kanakastiketta itse tehdystä kookosmaidosta, jonka lopuksi suurustin perinteisellä vehnäjauho-vesiyhdistelmällä paksummaksi kastikkeeksi. Toimii siis monessa!

Itse tehty kookosmaito

4 1/2 dl kookoshiutaleita
9 dl vettä

Lämmitä vesi kattilassa kuumaksi, mutta ei kiehuvaksi. Laita kookoshiutaleet tehosekoittimeen ja lisää vesi vähitellen joukkoon samalla täydellä teholla muutaman minuutin ajan sekoittaen. Siivilöi jäljelle jäänyt kookosjauhe maidosta tiheän siivilän tai kankaan avulla (minulla tätä virkaa ajaa puhdas valoverhosta tehty pussi). Itse tehty kookosmaito säilyy jääkaapissa 3-4 päivää.

Kuten tavallinen kookosmaito, myös itse tehty kookosmaito alkaa kovettua jääkaapissa säilytettynä. Ravista siis pulloa tai purkkia ennen käyttöä.0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 
Suussasulavaa rakkautta © 2010 | Designed by Chica Blogger | Back to top