Suklaamarengit


En tiedä mistä se johtuu, mutta viime vuonna en meinannut saada marenkeja onnistumaan millään. Lähiaikoina olen käyttänyt kehittelemääni pavlovaohjetta sekä pavlovan että sovellettuna marenkien tekemiseen. Tämä on moneen kertaan toimivaksi todettu resepti, jota voi suklaan sijasta maustaa esimerkiksi erilaisilla karkkirouheilla. Nämä helpot ja kauniit herkut kirjaimellisesti sulavat suuhun!

Suklaamarengit 
pellillinen

4 kananmunan valkuaista tarkasti eroteltuna
2 1/2 dl sokeria
2 tl maissitärkkelys- tai perunajauhoa
1 tl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
50 g tummaa suklaata

Lämmitä uuni 100 asteeseen. Laita pelti ja pursotinvälineet valmiiksi ennen marenkitaikinan valmistusta. Sulata suklaa mikrossa varovasti.

Erottele kananmunan valkuaiset puhtaaseen teräksiseen kulhoon tai kattilaan. Valkuaisten sekaan ei saa joutua keltuaista, tai valkuaiset eivät vaahtoudu. Vatkaa valkuaisia vatkaimen täydellä teholla minuutin ajan. Lisää sitten puolet sokerista mukaan ruokalusikallinen kerrallaan.

Sekoita loppuun sokeriin maissitärkkelys- tai perunajauho, ja lisää se vähitellen marenkiseokseen edelleen voimakkaasti vatkaten. Vatkaa seosta voimakkaasti, kunnes vatkainta nostaessa valkuaisvaahtoon kohoaa terävä huippu. Vatkaa nopeasti joukkoon valkoviinietikka tai sitruunamehu.

Sekoita sula suklaa huolimattomasti valkuaisvaahdon joukkoon. Pursota tai nostele valkuaisvaahdosta marenkeja ja paista niitä uunin keskitasolla 1 1/2 tuntia. Sulje sen jälkeen uuni ja anna marenkejen olla suljetussa uunissa vähintään puoli tuntia. Älä aukaise uunia paiston alkuaikana.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 
Suussasulavaa rakkautta © 2010 | Designed by Chica Blogger | Back to top