TurkinpippurimarengitViime jouluna sain lahjaksi jo kauan toivotun yleiskoneen. Aikaisemmin olin pärjännyt äidin vanhalla vatkaimella, joka alkoi todellakin vedellä viimeisiään - hyvä kun kermavaahdon sai joten kuten vatkattua. Marengit oli aivan mahdotonta tehdä kyseisellä vatkaimella, koska se kuumeni muutamassa minuutissa, eikä valkuaisvaahto vatkautunut tarpeeksi.

Tämä resepti on yksinkertainen ja sopii myös aloittelijoille. Jos sinulla on huono vatkain kuten minulla aikasemmin, kannattaa vatkata kauemmin kuin 10 minuuttia. Jos vatkaimessa riittää tehoa ihan hyvin, voi marenkien onnistumista helpottaa sillä, että laittaa ajastimeen tasan kymmenen minuuttia. Turkinpippuri crushin voi toki jättää pois tai korvata jollain muulla rouheella, ja lopputuloksen voi kruunata suklaalla, nami!

Turkinpippurimarengit 
(noin 50 kpl)

4 kananmunan valkuaista
3 dl sokeria
1 dl turkinpippuri crushia

Kaada valkuaiset kulhoon ja aloita vatkaaminen. Lisää heti 1 dl sokeria valkuaisten joukkoon. Lisäile loput sokerista hiljalleen mukaan, samalla vatkaten. Anna vatkautua kovaksi vaahdoksi, eli noin 10 minuuttia. Lopuksi sekoita joukkoon varovasti nostellen turkinpippuri crush. Pursota tähtityllalla ruusukkeita leivinpaperilla peitetylle pellille ja paista 100-120 asteisessa uunissa 1 tunti 20 minuuttia. Marengit kohoavat uunissa hieman. Jätä marengit kuivumaan yön yli sammutettuun uuniin.
5 kommenttia:

Anni kirjoitti...

nam, ihanan näkösiä!

Tiina kirjoitti...

Kiitos! Olivat kyllä herkullisia!

Sarppu kirjoitti...

Ovat niin hyviä samoin mariannen makuiset :)

Tiina kirjoitti...

Pitää kyllä koittaa mariannen makuisia seuraavaksi! :)

Melody kirjoitti...

Ihania.:) Pitkään on ollut suunnitelmissa tehdä marenkeja, suklaisia sekä turkinpippurisia.:)

Lähetä kommentti

 
Suussasulavaa rakkautta © 2010 | Designed by Chica Blogger | Back to top