Luukku 7: Maitosuklaafudge

Seitsemäs luukku aukeaa tänään! Maitosuklaafudgejen ohjeeseen tutustuin yhteishyvän Ruoka-lehtistä selailemalla. Nämä ovat ihana lahjaidea tai sitten vaikka tarjottava pikkujoulupöytään. Montaa palaa näitä ei pysty syömään kerralla, sillä ovat todella makeita. Maitosuklaafudget vievät taatusti makeannälän.

Maitosuklaafudget 

n. 30 kpl

2dl kuohukermaa
2dl sokeria
3rkl voita
2rkl hunajaa
200g vaahtokarkkeja (käytin väiski-vaahtokarkkeja)
125g maitosuklaata (käytin fazerin sinistä)
Nonparelleja koristeluun (käytin meiran vadelma nonparelleja)


Aloita pilkkomalla vaahtokarkit ja rouhimalla suklaa. Vaahtokarkit ovat helpointa joko leikata saksilla pieniin osiin, tai sitten repiä käsin palasiksi.

Kiehauta kerma, sokeri ja voi kattilassa. Suosittelen käyttämään Teflon-pintaista kattilaa, niin seos ei pala pohjaan niin helposti.
Lisää hunaja. Keitä sekoittaen, kunnes seos sakenee. Seos on valmista, kun nokare pysyy koossa tiputtaessa sitä kylmään veteen. Itselläni tähän keittovaiheeseen kului aikaa n. 10-15 minuuttia.
 Ota seos liedeltä ja sekoita, kunnes seos on sakeutunut lisää, sekä hieman jäähtynyt. Lisää paloitellut vaahtokarkit ja rouhittu suklaa seokseen. Sekoita, kunnes ainekset sulavat ja muuttuvat notkeaksi massaksi.
Kaada leivinpaperilla vuorattuun pieneen vuokaan (käytin n. 15cm x 25cm vuokaa) ja koristele halutessasi nonparelleilla. Anna jähmettyä peitettynä jääkaapissa ja leikkaa paloiksi.0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 
Suussasulavaa rakkautta © 2010 | Designed by Chica Blogger | Back to top