Luukku 10: Hasselpähkinävalkosuklaa-fudgetMuutama päivä sitten Juulia laittoi blogiin maitosuklaafudgen reseptin, mutta tässä olisi myös toinen, valkosuklaisen fudgen resepti. Käytin tähän hasselpähkinävalkosuklaata, joka teki fudgeista suussasulavan pehmeitä ja mukavan sattumaisia. Fudget maistuivat hyvältä vielä seuraavanakin päivänä, vaikka olivatkin olleet yön yli pöydällä. Näitä ei paljon jaksa syödä, sillä vievät todellakin makeannälän mennessään vain muutamalla palasella.

Fudget mukautuvat paljon syöjän tai tekijän mukaan, sillä taikinaan voi heitellä valkosuklaan sijasta paljon muuta: minttusuklaata, maitosuklaata, nonparelleja, kuivattuja marjoja, pähkinöitä, karkkimurskaa - melkein mitä tahansa. Pakkaa fudget kauniisti ja anna lahjaksi itsetehtyä arvostavalle.

Hasselpähkinävalkosuklaa-fudget 
n. 60 palaa

2 dl vispikermaa
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
50 g voita
200 g Pirkka hasselpähkinävalkosuklaata

Mittaa paksupohjaiseen kattilaan vispikerma, sokeri ja siirappi. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa. Lisää joukkoon voi. Anna seoksen kiehua hiljalleen kuplien, kunnes se sakenee kinuskimaiseksi. Testaa seoksen sopivaa koostumusta tipauttamalla sitä pari pisaraa kylmään veteen: jos pisarat pysyvät koossa eivätkä sekoitu veden joukkoon, seos on valmista.

Rouhi suklaa. Kun fudgeseos on valmista, siirrä kattila liedeltä ja sulata suklaa fudgen joukkoon. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (noin 20 x 18 cm). Anna fudgen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä se jääkaappiin. Leikkaa jähmettynyt levy pieniksi neliöiksi. Säilytä fudget jääkaapissa.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 
Suussasulavaa rakkautta © 2010 | Designed by Chica Blogger | Back to top