Sitruunasorbetti

Olenko jo sanonut, että rakastan sitruunaa. Lähiruokakaupasta lähti aika iso pussillinen sitruunoita mukaan, kiitos euron kilohinnan. Sorbettia oli pitänyt kokeilla jo aikoja sitten, joten ensimmäisenä kokeiluun pääsi sitruunan makuinen sorbetti. Mustikkakoristelusta tuli into myös kokeilla mustikkasorbettia, joten tällä ohjeella kyllä varmasti tekee jos minkä makuista!

Jos tästä haluaisi tehdä vielä kevyttäkin herkkua, niin sokerin tilalta voi hyvin käyttää makeutusainetta tai sitruunaa voi laittaa hieman vähemmän, jolloin sokeriakaan ei tarvitse niin paljon. Suosittelen kyllä jokaista sitruunan ystävää maistamaan!

Sitruunasorbetti
Viidelle

3 dl vettä
2 dl sokeria
2 dl sitruunamehua
2 valkuaista

Kuumenna vettä ja sokeria kattilassa, kunnes sokeri sulaa. Lisää sokeriliemeen sitruunamehu ja kaada seos metalliseen kulhoon. Laita pakkaseen tunniksi jäähtymään.

Kun seos on jäähtynyt, vatkaa valkuaiset puhtaassa ja kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi, eli voit kääntää kulhon ylösalaisin vaahdon valumatta mihinkään. Sekoita valkuaisvaahto kunnolla sitruunaseokseen, laita seos pakkaseen.

Sekoittele sorbettia tunnin välein kunnes koostumus on hyvä, noin kolme kertaa. Tarjoa heti, sillä sorbetti sulaa todella nopeasti huoneenlämmössä!


2 kommenttia:

soffeliini kirjoitti...

Kuulostaa ja näyttää hyvältä! Aikoja sitten tein mansikkasorbettia ja pitäisi kai kaivaa jäätelökone esiin äidin kaappien kätköistä. Itsetehtyä kahvijäätelöä ei voita mikään!

Tiina kirjoitti...

Itsetehtyä kahvijäätelöä, kuulostaa hyvältä! Sitä on kyllä pakko koettaa tehdä joskus!

Lähetä kommentti

 
Suussasulavaa rakkautta © 2010 | Designed by Chica Blogger | Back to top