Kinkku-makaronisalaattiÄitini tekee usein tätä ihanaa salaattia. Hän laittaa sekaan yleensä vielä pari keitettyä porkkanaa ja joskus omenankin, mutta salaatti oli kyllä näinkin todella herkullista. Käytimme tähän salaattiin Myllyn Parhaan sydänpastaa, joka mielestäni tekee tästä salaatista vaikka häätarjoilukelpoisen! Muihinkin juhliin ja muuten vaan syötäväksi tämä sopii erinomaisesti, sillä tavallisesta salaatista poiketen säilyy jääkaapissa hyvänä useita päiviä.

Salaatti on helppoa myös kaksinkertaistaa, koska tässä ohjeessa on käytetty melkein vain puolet kaikesta, esimerkiksi makaronipussista. Meillä tämän salaatin söi äkkiä kuusi ihmistä ruoan lisukkeena.

Kinkku-makaronisalaatti

1/2 pussia Myllyn Paras Keltaista Sydän makaronia
1 suolakurkku
pala purjoa
100 g kinkkua
1 1/2 dl herneitä
1 1/2 dl majoneesia/kermaviiliä
1 rkl sinappia
1/4 tl mustapippuria
suolaa

1. Kiehauta kattilassa 1 litra vettä. Lisää 1 tl suolaa, 1 rkl öljyä ja makaronit. Keitä 9 minuuttia välillä sekoittaen. Siivilöi pois keitinvesi ja huuhtele makaronit siivilässä kylmällä vedellä. Kaada salaattiastiaan.
2. Pilko suolakurkku, purjo ja kinkku. Jos käytät pakasteherneitä, lämmitä ne mikrossa. Kaada kaikki salaattiastiaan.
3. Sekoita pienessä astiassa keskenään majoneesi, sinappi, mustapippurirouhe ja suolaa maun mukaan. Kaada salaattiastiaan ja sekoita koko salaatti tasaiseksi. Säilytä jääkaapissa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 
Suussasulavaa rakkautta © 2010 | Designed by Chica Blogger | Back to top